Behandlingar

Våra behandlingar

Samtliga våra behandlingar utförs baserat på vetenskap och forskning. Vår personal är utbildade och har gedigen erfarenhet av att utföra sina respektive arbetsuppgifter. Vi använder oss av material av högsta möjliga kvalitet. Det tummar vi absolut inte på. Vi kommer aldrig att förvandlas till en tandläkare som köper in billigare material i syfte att tjäna pengar. Vår vision är att ge tandvård av absolut världsklass och detta till rimliga priser.

Den nya tekniken och den nya utrustningen som hela tiden presenteras på marknaden har vi ett gott öga till. Vi implementerar ständigt nya lösningar i vår verksamhet. Lösningar som leder till bättre behandlingar som dels underlättar vårt arbete och som dels också är skonsammare för våra patienter. Vi är en modern tandläkare som vågar anamma den nya tekniken snarare än att motarbeta den.

utrustning

Vad behöver du hjälp med? Vi erbjuder all typ av tandvård och vi kan även utföra mer avancerade behandlingar. Oavsett vilket problem du har så kommer vi att kunna hjälpa dig att få ett friskt, fräscht leende igen. God munhälsa är nyckeln till ett friskt, hälsosamt liv även i övrigt och vi hjälper dig hela vägen. Boka in en tid hos oss redan idag!

Här nedan följer ett axplock av de behandlingar vi erbjuder:

 • Invisalign: Invisalign är en tandställning som inte syns. Skenorna som används för tandregleringen är osynliga och de planeras digitalt. Det senare innebär att vi kan hitta lösningar för dig som patient. Du kan se hur det färdiga resultatet kommer att se ut efter avslutad behandling och du kan själv komma med önskemål. Skenorna som tillverkas används dygnet runt under den givna tiden för tandregleringen och de byts ut varannan vecka. Invisalign har visat sig vara en populär och effektiv behandling som många efterfrågar.

  Vid våra tandbehandlingar så kommer du heller inte att uppleva smärta. Vi använder oss av lokalbedövning och om du skulle ha problem med sprutor så finns det idag gel som tar udden av smärtan från sticket. Du är i trygga händer!

 • Tandimplantat. Vi arbetar enbart med världens mest beprövade och mest pålitliga system för tandimplantat. Vår vana av tandimplantat är stor och vi arbetar alltid hårt med att göra rätt redan från början. Det innebär att vi också gör en gedigen undersökning av patienten. Alla passar inte för tandimplantat och alla har inte lika bra förutsättningar. Vi gör en bedömning, vi lyssnar in kring dina förhoppningar och förväntningar och därefter så fattar vi ett beslut i samråd med dig. Att operera in tandimplantat är ett relativt stort ingrepp som kräver kunskap, rätt material och rätt utrustning. Vi ger dig goda möjligheter att få nya tänder om du har rätt förutsättningar!

 • Ersätta Tänder: Har du tappat en- eller flera tänder? Vi kan ersätta dessa med hjälpa av kronor, bryggor eller fasader. Dessa kan även fungera vid skadade eller nednötta tänder. Mellan en krona och en fasad finns egentligen ingen större skillnad. En krona har en hård kärna av porslin - eller metall - och omsluter hela tanden. En fasad är mer av en konstruktion av estetisk porslin som ger dig ett lite vackrare, mer naturtroget utseende. En bro används för att stabilisera och detta gäller även tänder som sitter runtomkring.

  Oavsett vilket alternativ som passar bäst för dig så kommer du att få en behandling som sätter både funktion och estetik i centrum. Vi har lång vana av att ersätta tänder och vi kan hitta lösningar som passar bäst för dig, ditt bett och utseendet - färg, form och storlek - på dina befintliga tänder.

 • Tandkirurgi: Vi utför även mer avancerad tandkirurgi. Om det exempelvis ska opereras in tandimplantat och där man ser att käkbenet måste förstärkas så kan vi bygga upp detta. Inom detta område räknas även exempelvis operationer av visdomständer, rotspettsoperationer - där vi opererar redan rotfyllda tänder som inte håller förväntad kvalitet - och tandkötts- och mjukvävnadsoperationer.

 • Rotfyllning: En rotfyllning innebär att man rensar en - av bakterier - angripen tand och fyller den med rotfyllningsmaterial - Guttaperka - som håller bakterierna borta i framtiden. Detta är naturligtvis en väldigt förenklad beskrivning. Faktum är att en rotfyllning ofta handlar om ett komplicerat ingrepp som försvåras ytterligare av att rotkanaler kan vara väldigt trånga - eller extremt krökta.

  Gällande en rotfyllning så måste man vara medveten om att det alltid sker en individuell bedömning. I vissa fall kan man se att det är bättre att vidta andra åtgärder. Det kan innebära att tanden plockas bort och ersätts av en protes eller ett implantat istället.

 • Tandblekning: Alla vill ha ett vitt leende. Det signalerar friskhet och det gör att man ser fräsch ut. Alla har olika förutsättningar och alla har inte genetiken - eller livsstilen - som ger vita tänder. Vi kan hjälpa till med en professionell tandblekning. Vi gör alltid en professionell bedömning innan - och vi ger dig tydliga för- och nackdelar med att bleka tänderna. Därtill så kommer vi att gå igenom vilka risker som finns och göra en bedömning om vilken typ av tandblekning som är bäst lämpad för dina tänder. Vi kan bleka dina tänder här hos oss, men vi kan även erbjuda dig skenor som möjliggör en tandblekning i ditt eget hem. Hur mycket det kostar? Det varierar, men en rimlig summa att förhålla sig till är 2500 kronor. Mer än så kostar det normalt inte.

Utöver dessa behandlingar så kan vi även hjälpa till med tandproteser, tandbryggor, skalfasader och tandkronor. Vi kan hjälpa dig oavsett problem och vi gör det med din trygghet i åtanke. Du ska känna dig välinformerad om vad som sker och du ska veta hur behandlingen kommer att gå till.

Modern tandvård årets alla dagar