Tandkirurgi Malmö

Vår tandkirurgi i Malmö innefattar bland annat utdragning eller operation av visdomständer, tandimplantat eller annat som kräver kirurgiska ingrepp.

Experter på tandkirurgi i Malmö

Vi utför även mer avancerad tandkirurgi. Om det exempelvis ska opereras in tandimplantat och där man ser att käkbenet måste förstärkas så kan vi bygga upp detta. Inom detta område räknas även exempelvis operationer av visdomständer, rotspettsoperationer - där vi opererar redan rotfyllda tänder som inte håller förväntad kvalitet - och tandkötts- och mjukvävnadsoperationer.

tandkirurgi i Malmö

Tandkirurgi - för större ingrepp

Tandkirurgi används vid exempelvis utdragning av visdomständer eller i samband med att tandimplantat ska fästas. Det handlar om avancerade ingrepp som ställer höga krav på ett korrekt utförande. Som vid all typ av kirurgi finns det vissa risker inblandat.

Ser man till exempelvis en rotspetsoperation – som utförs då käkbenet blivit inflammerat vid en rotspets - så kan en sådan skapa komplikationer. Själva ingreppet utförs om det handlar om att en redan rotfylld tand´s spets blivit inflammerad. I vanliga fall så är en rotfyllning lösningen, men om tanden i fråga redan är fylld så måste en annan operation ske: en rotspetsoperation.

Den innebär att man går in bakvägen. Genom att öppna upp en del av tandköttet kan man nå det inflammerade området och väl där ta bort den inflammerade delen av tanden. Samtidigt så renas också vävnaden runt omkring får bakterier. Den del som opererats bort rotfylls och därefter så är också ingreppet slutfört.

Det som emellertid visat sig är att många patienter kan drabbas av komplikationer i samband med detta ingrepp. Utförs det i underkäken och där misstag äger rum så kan en nervkanal skadas. Det kan leda till ett permanent känselbortfall i underläppen. Motsvarande scenario i överkäken kan leda till att man drabbas av en bihåleinflammation. Detta är tydliga exempel på risker som finns i samband med käkkirurgi. Även vid exempelvis tandimplantat finns sådana och vikten av att välja rätt mottagning är väsentlig.

Vår erfarenhet ger patienterna trygghet

Våra tandläkare har lång vana av all typ av tandkirurgi och sätter alltid fokus på patientsäkerheten. Vår långa erfarenhet och kunskap borgar för kvalitativa behandlingar där riskerna minimeras. Vi lyssnar in, förklarar och visar hur ingreppet ser ut innan det påbörjas: det skapar lugn och en tryggare operation. Du ska veta vad som händer.

Boka tid för tandkirurgi i Malmö