Tandimplantat | Effektiv behandling

Vi på Malmö Tandläkarcenter erbjuder trygg och professionell behandling med tandimplantat för att ersätta skadade eller tappade tänder.

Tandimplantat Malmö - Så får du tillbaka ditt leende

Vi arbetar enbart med världens mest beprövade och mest pålitliga system för tandimplantat. Vår erfarenhet av att arbeta med tandimplantat är stor och vi arbetar alltid hårt med att göra rätt redan från början. Det innebär att vi också gör en gedigen undersökning av patienten från grunden. Alla passar inte för tandimplantat och alla har inte lika bra förutsättningar.

tandimplantat i Malmö

Vi gör en bedömning, vi lyssnar in kring dina förhoppningar och förväntningar och därefter så fattar vi ett beslut i samråd med dig. Att operera in tandimplantat är ett relativt stort ingrepp som kräver kunskap, rätt material och rätt utrustning. Vi ger dig goda möjligheter att få nya tänder om du har rätt förutsättningar!

Hör av dig till oss om du vill veta mer om tandimplantat!

Är du en lämplig kandidat för tandimplantat?

Tandimplantat är den lösning som ger absolut bäst förutsättningar i samband med tandlossning eller utslagna tänder. Till skillnad mot tandproteser så blir tandimplantat en permanent lösning. Det förklaras av att man vid en behandling opererar in titanskruvar i käkbenet. Det är sedan i dessa som själva kronan fästs och som blir den tand - de tänder - som syns. Kronan i fråga anpassas efter patientens övriga tänder och detta både vad gäller färg, form och storlek. Ingen kan se att ett tandimplantat inte är en riktig tand.

Men, alla har inte rätt förutsättningar. Käkbenets styrka är ofta det avgörande. I och med att det är där man fäster skruvarna så måste också det vara starkt nog för att hålla upp dessa. Alla har inte den styrkan. Exempelvis rökare har ofta ett försvagat käkben och likaså gäller för äldre människor samt för personer som haft vissa sjukdomar - eller haft en viss typ av medicinering. Det kan emellertid vara möjligt att genomföra en transplantation av frisk benvävnad och därigenom bygga upp ett starkare käkben med hjälp av avancerad tandkirurgi. Det handlar om en ganska komplicerat ingrepp som tar relativt lång tid.

Viktigast är att man som patient är väl införstådd i att en noggrann undersökning kommer att krävas och att tandimplantat per se inte behöver vara den bästa lösningen för en själv.

Idag finns det en uppsjö av olika lösningar vid tandlossning. Tandimplantat är definitivt det bästa - för patienter med rätt förutsättningar - men även exempelvis tandproteser är välfungerande alternativ. Dagens teknik har skapat tandproteser som är överlägsna föregångarna. Har du drabbats av tandlossning så finns det också lösningar på problemet. Det garanterar vi.

Boka tid för tandimplantat i Malmö